Anasayfa / Genel / Vatandaşa  Padişahlık Vermişler Önce Babasını Asmış…

Vatandaşa  Padişahlık Vermişler Önce Babasını Asmış…

MERCAN TORUN

Vatandaşa  padişahlık vermişler önce babasını asmış.Aza’ya da 3 günlük muhtarlık  vermişler o da mahalledeki bütün devlet dairelerini kaldırmaya niyetlenmiş.

 

Güzel kardeşim sen kimin değneğini tutuyorsun onu söyle evvela….

Belli ki birileri o bölgede yapılan hizmetlere gözlerini kapatmış görmeden yürüyor.

Aza efendi o tokilerde dönen dümenleri gözün görmüyor mu?

Orada dönen ahlak dışı yapılanmalara ses çıkaramayanlar başkasının değneğini kullanarak başka yerlerde sesini çıkartmasın.Keza biz çok iyi biliyoruz oralarda yaşananları ve de dönen dolapları,atıp tutmadan evvel önce bir öğreneceksin.Ne demiş atalarımız ‘bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp’demiş.

Mahalleye hizmet etmek istiyorsan evvela at gözlüklerini çıkar sonra dön de bir bak.Ayrıca  belediyeden ne istedin de alamadın  acaba da başkalarının maşalığını yapıyorsun ya da dolduruşuna geliyorsun.

Emek nedir?Toplumsal hizmet nedir? Bu seviyelere kolay mı geliniyor sanıyorsun? Şu ana kadar taş üstüne taş koymamışsın nereden bileceksin bu kavramları bırak idrak bile edememişsin,gelmiş boyundan büyük işlere kalkışmışsın bir de.

Senin Ticaret Borsasına ait binalarının hizmetlerinden haberin var mı? “Ticaret Borsasına ait iki bina var,mahalleli faydalanamamakta”ne demektir.İnsan bu kadar mı bilgisiz olur,bir muhtar azası bu kadar mı cahil olur,bu kadar mı cahilliğini gözler önüne serer?

Doğanbey Tokilerinde bulunan ve Ticaret Borsalarına ait o binanın,bağlı olduğunuz yerde oluşu,sizin için başlı başına bulunmaz bir nimet.Kıymeti bilinmeli ve de nasplenilmeli.O binalar günde kaç kişiye hizmet veriyor,kaç kişinin yarasına merhem oluyor,kaç kişiyi topluma kazandırıyor senin haberin var mı?Bilmeden yazıp çizdiğine göre hiç birinden haberin yok.

Kiremitçi mahalle muhtar azası Sinan Kangal…Mahallene hizmet edeceksin.-Ki bunları yazdığına göre hizmet kavramını da bilmiyorsundur.Ben biraz bahsedeyim.Mesela bilmen gereken birkaç hizmeti maddeler halinde yazayım.

1- Mahalle sakinlerin için önem sırasına göre çalışmalar yapacaksın.

2-Mahallende her konuda düzeni sağlayacaksın.

3-İhtiyaçları belirleyip yerel yönetime bilgilendirme yapacaksın.

4-Hükümetimizden gelen çeşitli bildirileri mahalleliye açıklamayıp,anlatacaksın.

5-Mahallendeki ortak işleri organize edecek ve uygulayacaksın çünkü bu mahallenin gelişimi için çok önemlidir.

6-İnsanların dertleriyle dertleneceksin,haa bak!!!En önemli madde budur.Bunu çok iyi kavramak ve uygulamak gerekir.(Unutmaman için de bu maddeyi koyulaştırdım aklında daha iyi kalsın diye.)

Şimdilik bunları ezberlemeye başlayabilirsin.Ama bu kadar değil tabii ki,dediğim gibi şimdilik…

Önemli olan bilmek,değil önemli olan uygulamaktır.(Bu cümle ömrünce unutmaman gereken bir cümle,o yüzden bunu da kafatasına değil o güzel beynine çok iyi işlemelisin.)

Aslında sizin gibi azaların da staja ihtiyacı var.Yani hali hatırı sayılır mahalle muhtarlarımız var; mesela gece geç saatlere kadar mahalle sakinlerine hizmet eden,yakınen tadığımız ve de hizmetlerine şahit olduğumuz…

-“Kendimi geliştireyim,hizmet nedir,nasıl edilir” öğreneyim dersen önereceğim isimler aklımda var.Bence düşünmeye değer…Ne dersin?

Ha unutmadan yazmış olayım,derslerini çalışırken bir yandan da  o hizmet binalarını bir ziyaret et,Genel kültürün de artar.Zaten sonrasında başını öne eğer-düşünür ondan sonra tekrar kaleme alırsın.

 

 

 

 

Benzer Haberler

MİT Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya nefes aldırmıyor

MİT Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya nefes aldırmıyor… Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Irak’ın kuzeyindeki Hakurk …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir