Anasayfa / Asayiş / Kabataş’ta tramvay raydan çıktı: 4 yaralı

Kabataş’ta tramvay raydan çıktı: 4 yaralı

Kabataş’ta tramvay raydan çıktı: 4 yaralı

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nda, tramvayın raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle tramvay seferleri aksarken, yolcular ise raylarda yürüdü. Olay yeri havadan drone ile görüntülendi. Kazadan 1 buçuk saat sonra tramvay raydan kaldırıldı.

Olay, Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nda saat 12.40 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, T1 Kabataş-Bağcılar Tramvayı, Kabataş İstasyonu mevkiinde raydan çıkarak direğe çarptı. Tramvayın camlarının paramparça olduğu kazada 4 kişi yaralandı.

Kazayla ilgili Metro İstanbul, sosyal medya hesabından, “T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’mızda teknik bir arıza nedeniyle seferlerimiz Bağcılar-Fındıklı istasyonları arasında yapılmaktadır” açıklamasına yer verdi. Kaza nedeniyle tramvay seferleri aksayınca yolcular raylarda yürüdü.

Tramvay kazasını gören Haydar Karaman, “Tramvay, raydan çıktı. Direkten önce raydan çıktı. Camlar patladı. 4 yaralı var. Genç bir bayan düştü. Bundan dolayı durumu ağır, birisinin ise eli kesik” dedi.

Kabataş’ta raydan çıkarak kaza yapan tramvay kaldırıldı

Kazadan 1 buçuk saat sonra, tramvayın kaldırılması için çalışmalara başlandı. İlk olarak, raydan çıkan tramvay vinçle kaldırarak yeniden rayların üzerine oturtuldu. Daha sonra tramvay hareket ettirilerek Kabataş İstasyonuna çekildi. Hat üzerindeki enerji eksikliğinin giderilmesinin ardından tramvayın en yakın bakım istasyonuna götürüleceği öğrenildi.

Tramvayın vatmanı ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nda saat 12.40 sıralarında tramvayın raydan çıkması sonucunda meydana gelen kazada 4 kişi yaralanırken, olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri gönderilmişti. Yaralılar hastaneye kaldırılmıştı. Kaza yapan tramvayın vatmanı ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Beyoğlu Belediye Başkan Haydar Ali Yıldız, tramvay kazası sonrasında açıklamalarda bulundu

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız olay yerine giderek incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Can kaybının olmaması içimizi ferahlattı. Yaralılar da hafif yaralı. Toplu taşımadaki bu kazaların olmaması için yoğun bir gayret göstermek gerekiyor” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Hepimize geçmiş olsun diyorum. Beyoğlu-Kabataş-Fındıklı Durağı’nda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bölgede ve hareket halindeydim. Hızlı bir şekilde ekiplerimizi buraya yönlendirdim. Hafif yaralılar var. 4 yaralının olduğu ifade edildi. Beyoğlu Belediyesi ekiplerimiz; tıbbi yardım, sağlık ve ambulans anlamında hemen olay yerine intikal etti. Şu anda bir can kaybı yok. İBB ekipleri de gerekli teknik çalışmayı şu anda yapıyorlar. Tabii ki üzüntü verici. Can kaybının olmaması içimizi ferahlattı. Yaralılar da hafif yaralı. Toplu taşımadaki bu kazaların olmaması için yoğun bir gayret göstermek gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan meydana gelen ve 4 kişinin yaralandığı kaza sonrası olay yeri dron ile havadan görüntülendi.

Benzer Haberler

MİT Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya nefes aldırmıyor

MİT Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya nefes aldırmıyor… Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Irak’ın kuzeyindeki Hakurk …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir