Anasayfa / Asayiş / Çocuklar Telefonsuz Gönüllerince Eğlendiler…

Çocuklar Telefonsuz Gönüllerince Eğlendiler…

Aile Meclisi Derneği Teknoloji Bağımlılığına Dikkat Çekmek İçin Farkındalık Etkinliği Düzenledi…

Aile Meclisi Derneği uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadeleye son süratle devam ederken bu kez de çocuklarımız ve gençlerimiz için telefon,tablet-bilgisayar ve sosyal medya bağımlılığına el attı.

10-14 yaş arası çocukları telefon,tablet,bilgisayar ve sosyal medya bağımlılığından kurtarmak,teknolojiyyi doğru kullanmak adına Gökmrn Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM)’e gezi düzenledi.Çocuklar orada teknolojiyi birebir yetkili görevlilerinden dikkatli bir şekilde dinleyerek inceleme imkanlarını buldular.Anneleriyle geziye katılım sağlayan çocuklar gönüllerince eğlendiler.

 

Aile Meclisi Derneği Başkanı Şerafettin TORUN,anne ve babalara seslenerek”henüz yaşını bile doldurmamış bebeklerin önüne telefon tablet koyarak yemek yediriliyor,bu çocuk büyüdüğünde de telefon bağımlısı oluyor.Bu çocuklar ileri zamanlarda bahis sitelerine yönleniyor.daha kötü sitelere yönleniyor.Benim çocuğum telefon,tablet bilgisayar başından kalkmıyor diyorlar evet ama bu çocukları biz anne babalar büyütüyoruz.Biz nasıl büyütürsesk,biz neyi aşılarsak çocuk da ona göre şekilleniyor.Burada iş yine biz anne babalara düşüyor.Teknolojiyi çocuklarımıza öğretmek biz anne babalara düşüyor.Teknoloji bağımlılığına çocuklarımızı,gençlerimizi yutturmayalım.

Biz AİLEMDER zehir savaşçıları olarak madde bağımlılığının yanısıra mahallelerde,meydanlarda eski çocuk oyunlarını oluşturarak anne ve babalarını dahil edecek şekilde etkinliklerle yine beraber olacağız.”dedi.

Gezi proğramı sonunda toplu resimler çekilerek proğram tamamlandı.

 

Haber : Mercan TORUN

 

 

Benzer Haberler

Diyarbakır’da uyuşturucu tacirlerine operasyon: 17 tutuklama

Diyarbakır’da uyuşturucu tacirlerine operasyon: 17 tutuklama Diyarbakır’da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce son 1 haftada …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir