Anasayfa / Genel / Bursa’da Muhtardan Sıkandal Sözler”Burdan Ankara 4 Saat,Gerekirse Hemşireleri Görevden Aldırırım”…

Bursa’da Muhtardan Sıkandal Sözler”Burdan Ankara 4 Saat,Gerekirse Hemşireleri Görevden Aldırırım”…

Muhtar böyle yaparsa,vatandaş ne yapacak…

Bursa’da Muhtardan Sıkandal Sözler”Burdan Ankara 4 Saat,Gerekirse Hemşireleri Görevden Aldırırım”…

Aldığımız bilgilere göre geçtiğimiz cumartesi günü Bursa Osmangazi Küçük Balıklı’da bulunan Dr.Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rahabilitasyon Merkezi’nde yaşanan bir olay gündeme gelmiş.

Hele ki son zamanlarda hastanelerimizdeki çalışanlara yönelik şiddetler gündemde iken…

iddia şu:Küçük Balıklı muhtarı Cemil Aksu’nun  eşiyle birlikte iğneye gitmesi üzerine orada iğne hemşiresi S.Ö.’nün yerinde olmayışı üzerine  çıkan tartışma…

Bizler de bunun  üzerine yapılan iddiaların doğruluğunu teyit etmek adına muhtar Cemil Aksu ile telefon görüşmesi sağladık.

Aldığımız cevap hiç de bir muhtara yakışan bir üslup değildi…

“Olayın benimle alakası yok,benden evvel tartışma çıkmış”dese de konuşmanın devamında yine kurduğu bu cümleyi kendi çürütmüş oldu.

Devamında ne mi oldu?Şöyle bir yazalım.

“Burdan Ankara 4 saat,gerekirse bütün hemşireleri görevden aldırırım”

Evet olayın benimle ilgisi yok diyerek başladığı cümleleri ne yazık ki siyasi gücünü ön plana çıkartararak tehtid vari sözler sarfetmesi….

Yahu hastane ile aynı bölgede muhtarlık görevi yapıyorsun.Hele ki o hastanede ki hastaların spastik engelli çocukların olması nedeniyle hastaneye hizmet etmen gerekirken,o hastanede doktor sıkıntılarını gidermek adına çaba göstermen gerekirken muhtarlık sıfatına yakışmayan bu üslup niye?

O tartışmada Spastik Engelli hastaları,küçük çocukları ve onların psikolojisinin sizin için hiçbir önemi yok değil mi?

Neymiş acil hemşireleri fazla para alıyorlarmış….Çay kahve içemez,yerinden ayrılamazlarmış.

Ee sen o koltukta kimin hayrına oturuyorsun,bedavaya mı oturuyorsun.Maaş almıyor musun?Ya da koltuğunda kaç saat oturuyorsun?

“Burdan Ankara 4 saat,gerekirse hemşireleri görevden aldırırım”diyerek Siyasi gücünü bu şekilde mi kullanmalı bir muhtar  yoksa o siyasi gücün, hastanenin doktor sorunlarını,eksikliklerini ya da oradaki spastik engelli çocukları mutlu etmek adına mı kullanmalı diye de sorasım geldi….

Bence orada tedavi gören bütün engelli hastaların gönlünü almalısın,ne bileyim onları sevindirmelisin mesela.Fazla lükse de gerek yok gönüle dokunmak için ufacık bir tebessüm,ufak bir hediye,Yani velhasıl kelam muhtar bey (bey sıfatını yakıştıramadım lakin üslubumu bozmamak adına öyle yazmış olayım) biran evvel dualarına mazhar olmalısın yoksa bin yıl da hizmet etsen ne çare…

Maazallah dikkatli yazalım da bizi de görevden almasın muhtar….Ne de olsa arkasında siyasi gücü var,Ankara burdan 4 saat….Öyle değil mi?

Ama yazıma son bir dip not düşmeden bitirmeyeyim….

Siyasi güç demişken bu gücünü mahalle sakinlerini,hastanelerini kalkındırmak için kullanmanı tavsiye ederim.Ne de olsa bir hemşire,bir doktor kolay yetişmiyor….

Haaa dersen ki bana “ne yapayım kardeşim muhtarlığın okulu var da biz mi okumadık? ” vallahi işini layıkıyla yapan muhtar önerim var hani şöyle 8-5 değil de gece yarılarına kadar çalışan evine gittiğinde de mahallem için neler yapabilirim diye düşünen çok vefalı,çalışkan,mahallelinin sevgisine mazhar olmuş muhtarlarımız var,dilersen bilgi ve tecrübelerinden faydalandırabiliriz….

Ne de olsa “bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp”demiş atalarımız.

Ne dersin…Bence düşünmeye değer….

 

Haber : Mercan Torun

 

 

 

Benzer Haberler

MİT Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya nefes aldırmıyor

MİT Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya nefes aldırmıyor… Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Irak’ın kuzeyindeki Hakurk …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir